KLIK SINI

Followers

Saturday, 17 December 2011

Saya Dah Masuk Sem Baru !!

Salam..


Hye korang.. Alhamdulillah.. Skng Neeya dah
pun memasuki semester baru.. Haaa.. Teka la Neeya
dah sem bape skng.. Sem 3??? Salaahhhhh.. Sem 2??
Salahhhh jugakkk 2.. Sem 4?? Salahhh jugakk laa..
Tape2.. Skng Neeya dah masuk 3rd year part 1 la korang..
Dalam kata lain sem 6 laa.. Hehehe.. Alhamdulillah..
Buat masa ni Neeya masih mampu mengharungi sume
dugaan yang dtg time blaja ni kan.. Syukurrr sgt2..


Sem ni Neeya xde la carry banyak subjek sgt..
Juz amek 5 sbjek je.. 15 cdt hrs.. Bukan pee.. Sem
ni Neeya nak rest sket.. Sbb sem lps dah bertungkus-lumus 
kan.. Sbnrnye sem ni Neeya xleh nak relaz sgt jugak sbb
sbjek yang Neeya amek sume da taf2 da ni haa.. Al-maklum 
la da msk final year kan.. Ada la 1 sbjek 2 da wat Neeya risau..
Baru je start 1 claz tp Neeya da rasa risau.. Sbb.. Dari
cerita2 senior la kan.. Agak susahh la.. Tapi.. Insyaallah, Neeya
yakin klau kita berusaha n berdoa.. Of cos la bole jadi sng kannn..


So farr sem ni rasanye sume lec oke2 je..
Cuma ada sorg lec yang kurang okee..
Tapi Neeya xley judge dia lg sbb lom msk claz
dia kan.. Dari pengalaman senior2, dorg ckp lec 2
tegas gilerr.. Kedekut mrkah.. Nak jwpan dlm exm ikut
apa yg dia ckp.. Xnak ikut buku.. Mcm mana 2 ea???
Adoiiii.. Nervous la pulak kan.. Tapi apa2 pun harap2
lec 2 oke la.. Xnak la msk claz dia dlm keadaan ketakutan
kan.. Kalaau da ketakutan, nk blaja pun susah kan..


Oke la uolsssssssss..
Sampai sini je dulu celoteh Neeya kali ni..
Jumpa lagi dlm entri yang lain.. Korang
doakan Neeya tau agar Neeya dpt lalui sem
ni dgn jayanyeee.. (ayat xbole blahh kan)..
Heeeeeeeee....


Wasalam...

Monday, 12 December 2011

It's OVER !

Salam..

Hyee peepss.. Ape kaba korg sumee??
Rindu pulak Neeya nk wat entri arini.. Apa
yang OVER ni?? Actually arini ari last Neeya
bercuti sakan2 ni.. Sangat xsukeeee.. !
So.. Esk sy akan berangkat ke Shah Alam balik..
Eiii.. Xsukeee.. Xsukeee.. !


Tapi nak wat cane kan.. Sbgai sorg student 
kena la jalankan brtggungjwb t'hdp study kan..
Eheheheeeee.. Actually.. Dlm xsuke ada yang Neeya
suka gak.. Sbb.. Sbb.. Sbb.. Sy rinduuuuu..
Rindu pd siapa?? Rindu pd SI DIA la kannn..


Sem ni subjek yang Neeya akan carry xde la
tough mcm sem lps.. Sem ni rasa ringan sket kot
sbb amek 15 crdt hrs je.. Mudah2an la dpt carry subjek2
ni dgn jayanyaaa.. Wahhh.. Ayat xbole blah kan..
Jadual Neeya pun xde la pack sgt sem ni..
Sem ni hari Khamis n Jumaat akan jadi hari
pack seduniaaaaa.. Hari Rabu lak akan jadi hari
free sedunia.. Ehehehe..Isnin n Selasa biasa2 je sbb
ada 1 claz jee.. Wah.. Banyak masa rehat 2.. Bole la
dok tercongok dpn lappy slalu kan.. SMILE.. >.<
Rasanya cam da mls sgt nak berceloteh pnjg
dlm entri ni.. So.. Jumpaa lagi dlm entri laen yee..

Wasalam..

Sunday, 11 December 2011

Gerhana Bulan Penuh

Salam..

Hye korang.. Ada lagi ke yang lom tido ni??
Korang dpt tgk gerhana bulan penuh x??
Neeya xdpt tgk laaa sbb ptg td hujan..
Tapi tapee.. Kat tenet ni adaa.. Bole tgk kan..

Buat pengetahuan korg.. Bulan yang beredar dengan had laju relative
1,800 kilometer sejam akan mula memasuki zon bayang
luar bumi pada kira-kira pukul 7.33 malam.
Bayang bumi akan mula menyentuh sisi sebelah kanan bulan
tepat pukul 8.46 malam menandakan permulaan fasa gerhana bulan dan
masa yang diambil oleh bayang gelap itu untuk menyapu keseluruhan
muka bulan hanya 75 minit.

Selepas itu bulan akan mengalami gerhana penuh selama
kira-kira 48 minit, kelihatan seperti sebiji bola raksasa berwarna
kuning tembaga kerana kesan serakan cahaya dari kawasan bayang luar.

Suasana di Planetarium Negara

Peringkat pertengahan gerhana penuh itu dihitung berlaku
pada pukul 10.32 malam ketika ketiga-tiga jasad samawi iaitu bulan,
bumi dan matahari berada dalam kedudukan satu garisan dan satu satah.

Ia juga menandakan fasa purnama Muharam 1433 Hijrah
yang sama dengan kemuncak gerhana
penuh dan jangkamasa bulan melewati
kawasan bayang dalam bumi ialah selama
tiga jam 22 minit sehingga gerhana berakhir pukul 12.18 pagi.

Fenomena sama kali terakhir berlaku pada bulan Jun tahun lalu
namun sedikit berbeza apabila ia dapat dilihat waktu siang
berbanding malam pada malam ini.
Solat sunat gerhana bulan di negara ini pula boleh dilakukan sebaik
sahaja bayang bumi mula kelihatan di permukaan
bulan iaitu kira-kira pukul 8.46 malam.

8.50 p.m
Bulan mula memasuki bayang umbra bumi
disebalik awan


9.15 p.m


9.17 p.m


9.21 p.m


9.25 p.m


10.07 p.m


10.15 p.m


10.16 p.m


10.38 p.m


10.46 p.m


10.53 p.m





Tuesday, 6 December 2011

(Part 2) Result Delay Lagi !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Salam..

Hyee korang.. Apa kabar malam ni??
Ahahaaaaaa.. Saje je Neeya nk wat smbungan
Sangat emosional n sgt marahhh kan Neeya 
time 2.. Rasa kelakarrr pulak Neeya baca blik..
Siyezzzz Neeya mmg tgh marah tadi..
Sakettttt hati sgt2.. Ape x nyee.. Ni da kali ke brpa
delay kan.. Apee x nye.. Neeya smlm bukan
men nervess lg.. Tido pun xlena tau.. Alarm every hr
ea.. Lappy lak wat mode SLEEP je.. Tdo dgn
keadaan lappy kat atas katil.. Every hr terjaga trus on
lappy.. SAPE TAK SAKET HATI kan???
Tapi it's oke laa.. Neeya dah cool skng.. Rasa xperlu
kot nak salahkan sesiapa atas kelewatan ini..
Ape2 pun.. Cpt atau lmbat ttp akan keluar gak kan..
Heheeeeeee.. Yeay! Saya dah mula think positiveeeee..
Sekian je entri ni..

Wasalam..    

(Part 1) Result Delay Lagi !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....
Rasa geram yang amat sgt...!!!! 
Watefakkkkkkkkkkkk!!!
Ni da kali ketiga da ko delay.. 
Da naik menyampahhh
da ni haaaaaaa.. Susah btl la ko  ni kann..
 Sajeje nak menyakitkan hati studentt.. 
Kalau bab duittt cpt je ko nakkk kan.. 
Tapi nak sakitkan hati student 
knp???????? Bab byr2 xnak lak ko delaykannnn..
Yang kena byr 2 delaykan la skaliiii.. 
Xde la nak saket hati sgt!





Bila Result Nak Kuar Ni??

Haiyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Gua sudaaa banyak risauuu maaaaa..
Ini STUDENT PORTAL manyak kasi mainn
oooo sama gua.. Guaa sudah berdebar2 wooo
mau tau waa punyee resultt.. Bila lu mau keluar??


Luu ckp boleh tengok lps pukul 12..
Ini macam habukkk pun taraaa maaa..
Jantungg gua suda berdegup2 kencang oo..
Kasi keluar la.. Wa mau liat maaaa..




Ya Allah.. Hanya Kau je tau perasaan
aku masa ni.. Berdegup laju jantungku Ya Allah..
Aku mohon padaMu agar semuanya baik2 sajaaa..
Aminnnnnnnn Ya Rabbal Alamin..

Sunday, 4 December 2011

Power Naik Lagi !

Salam..

Hyeee.. Slmt mlm korang..
Apa kabar korang mlm ni?? Ada baik ke??
Neeya bru je balik dri kedai spekk..
Nak buat spekk baru la kan.. Yang paling
Neeya xsukeee sgt sbb power Neeya naik lagi..
Korang tau brapa power mata Neeya???
Kanan = 300, Kiri = 1000++, Silau Kanan = 300
n Silau Kiri = 300.. Ya Allah.. Hanya Allah je tau
perasaan Neeya bila optometris 2 ckp Neeya
kena g hospital.. Sbb may be KORNEA mata kiri
Neeya condong ke bwh.. Nak nanges je rasaaaa..
Actually ni bkn kali pertama optometris suh Neeya g
hospital.. Previous pun suh Neeya g hspital.. Dia ckp 
kot2 saraf mata Neeya rosak.. Tapi tahukah dorg..
Saya takooooooooooooooooottttttttt sgt2 !! 
Tapi sbb nak balancekan power.. So, dia bg power mata
kiri sama je dgn mata kanan.. Sbb Neeya mmg 
bergantung pada mata kanan jeeeee..
Adoiii.. Nmpknyee Neeya kena mkn byk CARROT
la lps ni.. Sekian dulu entri nii.. 

Wasalam..

Friday, 2 December 2011

Saya sedang Nervousssssssssssssss !!

Salam..

Hye uollsssssssssssssssssssss..
Apa kabar korang arini?? Hopee sehat aje
la yee.. Arini Neeya rasa nervousss sgt2 uollssss..
Actually sejak 2 ari lps lg da rasa nervouss..
Tapi sejak smlm makin menjadi2 lak.. Fuhhh..
Smlm seharian Neeya xon9.. Lewat mlm td bru rasa
nak on9.. Tiba2 Neeya on FB Neeya tgk la notification
yang melambak 2 kan.. Kecohhhh kat Group U****L
ckp rsult exm da kuar.. Neeya ape lg kan.. Jantung 
ni berdegup dgn kencangnyee.. Takutt sgt uollssssss..
Cpt2 pegi bkk Portal Student kan.. Rupenyee blm kuar lg..
6hb baru kuar.. Fuhhh.. Masih selamat.. Tapi
rasa risau jgk sbb takut dgn result yang akan kuar 2..
Apa2 pun Neeya kena hadapi kenyataan yang akan dtg nt kan..
Neeya harap n berdoa agar Neeya lulus dgn cemerlang la..
Sebab Neeya dah berusaha dgn sehabis daya Neeya..
Neeya dah memerah otak dan keringat ni semata2 nak
menjawab n mendapatkan keputusan yang terbaik 
untuk final exam sem lps.. Korang pun tlg doakan
Neeya ea.. Harap2 Neeya dpt keputusan yang cmerlang..
Aminnnnnnnnnn Ya Rabbul Alamin.. Sekian entri Neeya kali
ni.. Sekian.. 

Wasalam..


OMG: Aksi Terlampau Katak !

Salam..

Slmt pagi korang.. Aiii.. Ada lg ke 
yang belum tidooo??


Tadi sdg Neeya
asyikkkkkkk menggodek n berblogwalking
tiba2 Neeya terjumpa pic.. MasyaAllah..
I'm SHOCKED ! Gmbar katak &^*)&#^@..!
Korang tgk la sndiri kat bawah ni haaa..


















Oppssssssssssssssssssssssssssssss...
Terlebeyyyy sudaaaaaaaaaaaa..
Neeya xnak comment pape pasal pic ni..
Korang yang tengokkk komen la dlm hati ea..


Sekian entri ni..
Wasalam..

Thursday, 1 December 2011

1 : 12 : 2011

Salam..

Harluuuuu peepssss.. Ai.. Ada lagi ke yg blm tido ni??
Pejam, celik, pejam, celik hari ni dah msk 1.12.2011 dan
xlama lg dah nak msk tahun baru Masihi..
Syukur alhamdulillah Neeya msih lagi diberi nafas
dan kesihatan yang baik shgga ke saat ini.. 


Actually Neeya xbole nak tido skng..
That's y la Neeya rasa nak mengarang entri ni..
Ehehehe.. Entri pertama untuk bulan ni la katakan..
Org Terengganu ckp.. 'NOP GURRI'..
Heeee.. Korang paham ke x 'GURRI' 2 pe??
Untk pengetahuan am korang.. GURRI 2 mcm 
rasmikan la.. Atau dlm kata lain yang pertama la..
Adoi.. Xtau la tepat ke x sbb susah nak translate 
loghat ni.. Eheheheeeee.. Kalau xpaham buat2
paham aje la yerr..


Actually sy sdg dlm MODE: RINDU..
Sy RINDU pada dia.. Tapi mlm ni DIA diam jee..
May be DIA penat kot.. Xpelah.. Neeya
kasi chance dia rest mlm ni.. Lagipun esk
ada MISSION yang perlu DIA laksanakan..
Haaaa.. MISSION apakah?? Rahsiaaaaaaaaa..
B.. Gudluck tau! Syg selalu doakan yang terbaik untuk B!
Chayokkkkkkk.. Chayokkkkkkkkk !


Oke la.. Jari-jemari ni rasa cam da malas je nak
menaip ni.. Mata pun da ada rasa sedikit mengantok..
(tapi xtau la dpt tido ke x kan)
Oriteeeeeeeeee.. Jumpa lg dlm next entri..


Wasalam..

Tuesday, 29 November 2011

Panas Hati !!!

Salam..


Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
Xtau knp tiba2 hati ni terasa panas sgt2!
Bila kita tgh marah tanpa kita sedari
kita telah mengguris hati org dgn kata2 kita..
Mmg xpatut sgt apa yg Neeya dah buat tadi!


Neeya rasa touching.. Ada yang telah api2kan 
Neeya sblm ni.. Tapi Neeya tau Neeya
xsptutnye rasa panas hati dgn org trsbut..
Sbb tanpa BELIAU siapalah Neeya ni kan..


Neeya rasa Neeya ptut mintak maaf sbb 
telah berlaku sdikit kekasaran bahasa
tadi.. Rasa menyesal sbb telah bertiggi suara
dgn BELIAU.. Kak Long mintak maaf.. :(


Wasalam..

Lawak Santai Tengah Malam

Suami: Ayang, abang nak kahwin lain boleh?

Isteri: Boleh, tapi syaratnya kena belajar grammar English dulu.

Suami: Errr... Aaaa.. Ok2…

Isteri : Satu tu "Singular"; dua atau lebih "Plural", kan?

Suami : Betul...

Isteri : One car sebagai singular, two cars pula sebagai plural. Apa bezanya?

Suami : Ohhh... tambah huruf "s" untuk yang plural tu kan?

Isteri : Betul tu. Sama juga la untuk abang..

Suami : Macam mana pula boleh sama? 


Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika dua isteri dah jadi plural, maka abang MAMPUS, tambah "s" je, kan?




Lalu si suami pun membatalkan hasratnya untuk berkahwin lagi..


Dem..my wife is a gangster -.-

Monday, 28 November 2011

Kenapa Saya Berblog???

Salam..

Hye korang.. Slmt ptg sume.. Knp tajuk
entri Neeya kali ni 'KENAPA SAYA BERBLOG' ea?
Actually tiba2 je Neeya terpikir sebab apakah 
berkecimpung dlm dunia blog ni.. Saje nak refresh
ingatan.. Ehehehee.. 


Actually niat untuk berblog ni da lama timbul..
Xsilap Neeya sejak 5 tahun lps.. Tapi bila nak
berblog je terasa mcm complicated sgt 'MENDE'
ni tau.. Even da pernah buat b4 ni tp hasilnye
mengecewakan.. Kuanggg3x.. 2 la kan..
Xnak mintak nasihat yang pakar..
BODOH SOMBONG
la sket time 2.. Eheeeeeeeeee..


Berbalik pada tajuk entri ni.. 
KENAPA SAYA BERBLOG????
Ada beberapa sebab sebenarnyee pada time 2..
Kali ni dengan azam n tekad mmg betul2 nak berblog 
la..Tapi sebab apa ea?? Actually niat sbnar Neeya
nak berblog adalah sbgai tempat curahan hati la 
kononnyeee kan.. Al-maklum la time 2 ada mslh percintaan..
Ahahaha.. Kelakarrr lak klau ingt balik.. So, atas nasihat
BFF Neeya, Miss A.. Dia suh Neeya berblog..
So.. Dari situ la Neeya start menceburi dunia blog ni..
Cewahhhhhh.. Mcm jadi ARTIS kan.. Siap 
guna perkataan MENCEBURI.. Wakakakkaa..


Tapi.. Actually skng blog Neeya ni bukan saje
da jadi blog tempat curahan hati.. Tapi dah DIROJAKKAN
dgn mcm2 benda la.. Alaaa.. Blog peribadi kan..
Ape salahnyeeee.. Suka hati la nak letak ape kan..
Antara ROJAK yang berada dlm blog ni skng
sprti ROJAK BUAH.. ROJAK PETIS..
ROJAK K*L*NG.. ROJAK MEE dsb..
Ahahaha.. Soriii.. Saya mmg sukeee merapuuuu..
2 mmg hobi sy sejak azali lg kot..


TOLONG JANGAN KUTUK SAYA !


Eheheheeeee.. Actually Neeya saje nak merapu..
Sape2 yang baca entri ni jgn marahkan 
sy okeee.. Sy xsukeee sgt kena marah ni..
Eheheheheheheheeeeeeeeeeeee...
Sekian entri merapu saya..

Wasalam..

Saturday, 26 November 2011

PENAT yang SANGAT DAHSYATTTTTTTTTTTTTTTTT !

Salam..

Harluuuu sumeee.. Apa kabar korang arini??
Harap sumenye sehatt jela kan.. Beberapa hari
ni Neeya sangat penatttt.. PENAT yang
sgt DAHSYATTTT ea.. Yela.. Ape x nye kan..
Berulang alik dari Shah Alam - Kuala Terengganu..
Pastu pegi lagi ke Shah Alam.. Pastu pegi Seremban lak..
Pastu balik Shah Alam balik.. Then balik Kuala
Terengganu lak.


 Actually Neeya ke Seremban sbb
nak temankan adik Neeya pegi interview..
So.. Nak memudahkan keje dah urusan penginapan, 
Neeya singgah la dulu ke Shah Alam..
That's y la berulang alik kan..

FUhhhhhhhhh... Penat sgt..
Dengan ketidak cukupan tidurrrr.. I need my
SELIPING BEYUTI.. Ehehehe.. 


Tapi kan.. Eventhough penat.. Tapi sy telah
berjaya mengubat rindu sy pada SI DIA..
Eheheeee.. Spend time ngan SI DIA..


"TQ B sbb sudi spend time dgn SYG.. Even B
tengah dilanda mslh.. Tp B ttp sudi luangkan masa
dgn SYG.. SYG doakan mslh B cpt selesai.. AMIN.."


Sekian dulu entri Neeya ni..
Jumpa lagi dlm next entri..

Wasalam..













Thursday, 17 November 2011

UPSR dah Keluar??

Salam w.b.t..

Hye korang.. Apa kabar korang hari ni??
Ada baik ke?? Macam mana dgn adik2
yang amek UPSR?? Result oke x??
Ari ni adik Neeya, Kak Chik pun pegi amek
kptusan UPSR.. Actually Neeya xtau pun ari ni
result UPSR akan kuar.. So.. Ari ni
tergerak la hati nak berfesbuk pagi2 kan..
So.. Terus terkejut bila ada 1 page ckp 
'UPSR dah keluar.. Apa lagi kan..
Neeya terus la dail num Mama Neeya..

Neeya: Salam mama.. Mama kat mana?
Mama: Mama kat skolah Kak Chik ni haa..
Neeya: Betul ke UPSR dah keluar???
Mama: Btl la.. Mama dtg temankan dia amek
kputusan ni haa..
Neeya: Kak Chik dpt brapa A??
Mama: Kak Chik dpt 4A 1B..
Neeya: Adusssssss.. Ksian Kak Chik.. Dia
kan target nk 5A..
Mama: Xpelah.. Oke la 2.. Dia dpt Sains B..
Neeya: Adoiiii.. Sains rpenye.. Xpelah mama,
nt Kak Long col balik.. Salam..
Mama: Oke.. Wslm..

Alhamdulillah.. Adik Neeya dpt 4A 1B.. 
Xpelah.. Xde rezeki nak dpt 5A..
Apa pun tahniah Kak Chik.. 
Walaupun Kak Chik xdpt 5A..
Kak Long tetap bangga ngan Kak Chik..
Kak Long harap Kak Chik akan lebih
cemerlang pada akan dtg.. Amin..

Wasalam..

Tuesday, 15 November 2011

Neeya dah Free !!

Assalamualaikum w.b.t..

Apa kabar korang sume.. Dah lama Neeya xupdate
blog ni.. Al-maklum lah kan.. Bz kalahkan PM
sejak 2 menjak ni.. Tapi.. Apa yang penting..
Sekarang Neeya dah FREE..!! Bz dgn apa ea?? Mula2
test.. Lps 2 assignment yang perlu d’submit..
Then presentation lak.. Lps 2 test lg.. Sampai lahh
selesai final exam last paper smlm..
Alhamdulillah.. Syukur sgt sem ni dpt mengharungi
dengan ntah jaya ntah x la kan.. Sbb result blm
kuar lg.. Skng Neeya maseh lg berada di
Shah Alam yang TIDAK dicintai ni.. Saje je xnak
balik kmpg  awal2 sbb nak berehat dulu..
Ececececece.. Mcm la xbole nak rehat klau dah
balik kg kan.. Actually Neeya sedih nak tgglkan
buah hati pengarang jantung Neeya sorg2 kan..
Siapakah????? Ehehehehe.. Maluuuu…
Insyaallah klau tade pape hari Jumaat
atau Sabtu nt berangkatlah Neeya ke kmpg halaman
yang sgt dicintai 2 kan.. Sebulan 2 cuti..
Dok tempat org wtpe gak kan..
Orite.. Sekian dulu entri Neeya kali ni..
Insyaallah time cuti nt slalu la update blog ni..

Sekian..

Saturday, 29 October 2011

Piala Malaysia





Terengganu 

vs

Negeri Sembilan


Siapa bakal bergelar juara????

Saturday, 15 October 2011

Hati Ini Sedang Berbunga Riang??

Salam..

Hye sume.. Apa kabar hari ni..
Ada apa dgn title post Neeya kali ni ea??
Hati Ini Sedang Berbunga Riang???
Kenapakahhhh??? Haaa.. Sebabbbb..
Rahsiaaa la.. Tapi.. Alhamdulillah..
Hati ini kembali terbuka.. Terbuka untuk apa?
Yang part 2 rahsia ea.. Hehe..
Actually Neeya rindu sangat nak berblogwalking
n slalu update post klau bole everyday..
Tapi apa kan daya.. Line tenet area umah
baru Neeya ni amatlah slowww.. Sgt
menyakitkan hati ni.. That's y la skng Neeya 
da jarang sgt nak merapu.. Sampai dah bersawang2 da
blog Neeya ni kan.. Tapi InsyaAllah after this Neeya
akan berusaha untuk update selalu.. Eheee...
Sekian untuk entri kali ni..

Wasalam..

Sunday, 2 October 2011

Saya dan Kampung !

Salam..

Alhamdulillah.. Dapat jugak Neeya balik
kampung lepaskan rindu kat parents tercinta..
Tapi hari ni sangat xbest.. Sebabbbbbb..
Malam karang Neeya akan kembali ke Shah Alam..
Adoiiii.. Saya xsukaaaa.. Tapi ada tanggungjawab yang Neeya
perlu sempurnakan.. Iaitu tanggungjawab sebagai 
seorang PELAJAR.. Haa.. Disebabkan skng bukan 
masa untuk bercuti sem.. So.. Kena la balik Shah Alam
balik kan.. Tapi so far sangat puas hati.. Sebab rindu 
dah terubat.. Malam ni ' FLIGHT ' Neeya akan
berlepas pada pukul 9.30 p.m.. Dan dijangka
tiba di Shah Alam pada pukul 5.30 a.m..
Wahhh.. Lama nye kan???? Ala..
Biasa la.. Ni ' FLIGHT ' low cost maaa..
So.. Agak slow la sket.. Hahaha.. 
Korang doakan Neeya
selamat tiba di Shah Alam oke..
Sekian untuk entri ni..

Wasalam..

Friday, 30 September 2011

Saya Rindu!

Hye sume.. Apa kabar korang pagi ni?
Ada sape2 yang sedang rindu x?
Rindu pada Allah? Rindu pada mama?
Rindu pada ayah korang? Atau ur siblings?
Rindu pada BF/GF maybe?
Neeya sedang rindu dgn Mama n Abah Neeya..
Adoiiiii..  Dan2 ni jugak rasa nak balik kmpg..
Dah dpt green light untk balik kmpg..
Tapi hati pulak berbelah bagi kan..
Kalau da rasa mcm ni dan2 je nak balik kmpg..
Macam la kmpg Neeya kat kmpg sebelah kan??
Hehehehehe..Actually Neeya masih berfikir sama ada
nak balik kmpg atau x?? Kan best kalau dpt tengok 
muka Mama skng.. Rindunyeeeeeeeee!
Tapi tape Ma.. Kak Long pikir jap ea..
Mana la tau kan.. jap g hati Kak Long berubah nak
balik jugak kan.. Hehe..

Thursday, 29 September 2011

Fuhhhhhhhh.. Legaaaaaa..!

Salam..

Hyeee peeeppsssss...
Apa kabar korang arini?? Ape cer??
Alhamdulillah.. Hari ni berlalu la musim test 
yang melambak-lambak.. Last paper hari 
subjek ETHICS.. Hati, jiwa n raga ni rasa 
macam lega bernafas.. Yela kan..
Sebelum ni.. BUSYYY je kan.. Nak update 
blog pun da tade masa.. Nak bermuka buku 
lagi la xdapat kan.. So.. Lepas ni dapat la
Neeya berblog n bermuka buku dengan 
lebih tenang sebelum m'jelang final exam..
Last test tadi rasa cam happy sgt..
Sebab?? Sebabbbb.. 3 soalan essay je yang kuar..
Alhamdulillah.. Sume yang kuar 2 Neeya da baca
even ada sedikit lupa ingatan.. Hehehe...
At least dapat la jawab kan..
Actually Neeya ada terfikir nak wat
renovation kat blog Neeya ni..
Haaaa... Kena generate idea la dulu kan..
Apa yang nak ditambah n apa yang nak
dikurangkan.. Sampai sini je entri ni..

Wslm..

Friday, 23 September 2011

Khairul Fahmi Dah Jadi Mat Jiwang Bunga-bunga??

Salam..

Hadoiiii ai.. Xabes2 lagi gosippssss pasal
Hero Pujaan Malaya waktu ni.. Khairul Fahmi Che Mat..
Beberapa hari lepas Khairul Fahmi Che Mat atau Apex 
telah membuktikan petang semalam yang dia tidak terganggu 
dengan kontroversi yang melanda dirinya dengan
 menampilkan persembahan cemerlang dalam perlawanan 
menentang Jepun untuk kelayakan Olimpik, sehingga ada
 yang menggelar persembahan
 “Khairul Fahmi Che Mat vs. 11 Japanese”.
Wahhhh.. Hebattt ni kan..

Klik untuk tumbesaran berganda-ganda..
Wahhhhh...
Nampaknye KFCM dah berterus-terang skng kan..
Haaaa.. Baguihhhh la 2 kan... Xde la Neeya n 
sume org yang mengikuti gosippssss
tentang KFCM ni tertanya-tanya lagi kannn??

Klik untuk tumbesaran berganda-ganda..

Waahhhh..
Dah berhunnny bunnyyyy kan skng..
I like la KFCM.. Neeya respect sangat
dengan KFCM sebab dah berani mengeluarkan
statement macam ni.. Macam ni baru best kan..
Hehehehehe..
Sekian..

Wasalam..



KLIK SINI

Miss iPod