KLIK SINI

Followers

Saturday, 20 August 2011

Entri 10 Ramadhan: Rumah NEEYA dimasuki PENCURI !!

Salam..


Apa kabar korang? Da 2 hari kowt Neeya xmengupdate blog Neeya ni.. Sume ni gara2 kejadian dan kesibukan semenjak 2 hari ni.. 2 hari lepas 1 musibah telah menimpa Neeya n kawan2 serumah ni.. Rumah kitorang dah dimasuki penyangak pada waktu petang.. Aiii.. Bulan2 puasa pun tangan panjang kan.. Macam tau2 je waktu petang tade org kat umah ni coz sume g bazar ramadhan kan.. Nak dijadikan citer petang 2 kitaorg sume kuar pegi bazar.. Neeya pulak da balik bazar lgsung xnaik umah.. Terus pegi bukak puasa ngan  kawan Neeya.. Sebab da janji nak buka puasa ngan dia..  

Kawan Neeya lak A n D balik la umah kan.. Yang lagi 4 org  pulak buka puasa kat luar.. A n D langsung xperasan apa2 yang mencurigakan kat umah ktorg ni.. Sebab sume kemas n teratur.. Pintu pun  tade la terkopak ke apa kan.. Smooth je si pencuri buat keje kan.. Nak dijadikan citer.. Kami tersedar yang umah kami ni da dimasuki pencuri pun lepas kawan kami yang lg 4 org balik dlm pkul 10 malam.. So.. 2 laptop telah berhasil dicuri oleh si pencuri 2 kan.. 2 pun sebab laptop2 ditinggalkan kat ruang tamu.. Nasib baik la pintu bilik Neeya berkunci kan.. Kalau x kenduri la si pencuri 2.. 2 pun boleh dia xperasan kat ruang tamu tu ada 2 lagi laptop lain.. 

Aiiiiiii.. Bulan2 puasa buat keje kan.. Memang BERKAT sangat la keje ko 2 kan.. Eventhough lappy Neeya terselamat.. Tapi rasa bersimpati jugak la  pada 2 kawan Neeya yang laptopnye dicuri 2.. Pada malam 2 jugakla kami wat repot polis.. Tapi apa bole buat kan.. Barang2 macam laptop ni mmg susah la nak jumpa balik.. Apa pun Neeya bersyukur sangat2 sebab si pencuri masuk time kami tade kat umah.. Kalau la kami ada kat umah time 2.. Ape la nasib kami kan..

PESANAN KEPADA SI PENCURI:

Tuan laptop yang ko curi 2 dah semayang hajat..  Dia menyumpah ko kena panah dengan petir..  Ape la nasib ko lepas ni kan.. 2 la.. Nak sangat mencuri kat umah org kan..  Entah2 da mati  kena panah petir kot.. Padan dengan muka..!


Wasalam..


14 comments:

Cik Mimie said...

bulan puase pun nak buat benda tak baek..
tak agak2 betol..

miss.neeya said...

nak wat cane mimie.. org jahat ni bkn reti bahasa.. xkira msa nak wat jahat je..

Fikri said...

ish3.. trok tol. kalo dia trlepas kt dunia pn kt akhirat nt konfem kna balasannnya gk.

Anne Nurain said...

ish3x..
apa la pencuri tu..
lepas ni mesti lebih berhati-hati tau.. :)

miss.neeya said...

fikri: btl 2..mudah2an dpt balasan setimpal..

miss.neeya said...

anne: insyaallah.. :)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?475e37fd6f0799746f35c34da950dffb

HAFIZ ROShDi said...

mat drug kot...diorang bkn thu bulan pose ke bulan purnama ke..sabar jer la.. ade hikmah nya...xpun ... pengajaran yg die dapat... sabar cakp kat mber tu..hehe...senyum sokmo

miss.neeya said...

mungkin jgk..xpun budak2 area2 cni..hehe..senyum sokmo dohh.. heee.. :)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?475e37fd6f0799746f35c34da950dffb

miZz_nizZ said...

astagfirullah..jadi jugak kes2 curik dlmbln mulia ni..hope yg pncuri tu sedarla dose2 yg die buat ni..sabar ek..dugaan btol ni

Que Hanan said...

ish2... biar btul...

miss.neeya said...

mizz: 2 la pasal..tp kta xtau la sma ada malay or non malay kan..sbb kwsan ni mcm2 bgsa ada..org asing pun rmai..

miss.neeya said...

diana: btl la..

GincoMerahJambu said...

selalunye macam tu lah..kalau bulan pose je msti bnyk kes kecurian..apalah dyrng ni tak hormat bulan baik btoll

miss.neeya said...

klau da nmanye tgn pnjg xkan reti bahasa nye bulan puasa ke x.. nth2 xpuasa..tp rasa2nye bkn mlayu kot..sbb kwsan 2 rmai pndtg asing..

KLIK SINI

Miss iPod