KLIK SINI

Followers

Monday, 20 June 2011

Cara Seorang Pendidik Melayan Adik AKU !

Salam..

Hari ni Neeya rasa hoTTttzZZzzzzz sangat2..
Mana tak nye! Mana pergi etika seorang guru???
Al-kisahnyaa.. Neeya ni ada sorang adik yang bakal menduduki UPSR
tahun ni.. Kak Chik la.. Kak Chik ni adik Neeya yang slalu sakit..
Dari kecik lagi slalu demam2 n sawan terbeliak mata 2.. Tapi alhamdulillah..
Dia still dapat tempat kat class pertama n salah sorg student target 5A..
Walaupun jadi student target 5A.. Tapi adik Neeya ni xpernah dapat A untuk subjek Matematik..
Yang nak dijadikan hott nye ada la sorg cikgu Matematik ni..
Nama dia Cikgu Norlia****.. Dah menimbulkan kemarahan kami sekeluarga..
Adik aku ni dahla lemah Matematik.. Patutnye ko ajar dia sampai pandai..
Bukannnye conteng muka dia ngan PEN! Adik aku salah jawab soalan Matematik, 
bole ko pegi baling DUSTER kat adik aku sorg je..???
Padahal melambak lagi budak lain yang salah kan???
Apehal yang ko benci sangat adik aku ni???
Adik aku wat pe kat ko?? Adik aku ni dahla pendiam..
Suka simpan masalah sorang2.. Sampai balik umah pun da xnak belajar..
Aku nak ajar dia pun dia da xnak.. Sampai xde semangat nak belajar budak 2 ko buat..
Apa kessss cikgu??????? Hilang respect aku kat pendidik macam ko ni!
Kadang2 dok termenung sorg2, malas pegi class tambahan sebeb ko yang ajar..
Pagi tadi abah aku p jumpa ko.. Cakap elok2 ngan ko.. Citer masalah adik aku..
Bole pulak ko xngaku kat abah aku ko conteng muka dia.. Dasar talam 10 muka..
Boleh pulak ko balas dendam kat adik aku time class tadi kan??
Ko wat adik aku macam xwujud kan??? Bila tiba giliran adik aku kena
jawab soalan ko suruh kawan dia yang jawab kan.. Dasar cikgu gila !
Pilih kasihhhhhh! Layak ke ko jadi CIKGU???
Nasib baik la time aku skola rendah dulu ko bukan cikgu aku..
Aku xde rasa bersalah nak mengata ko!
Aku memang hangin la ngan ko.. Sebelum ni ko berani marah adik aku je..
Sekarang ko da berani nak conteng muka adik aku n lempar duster ea..
Nasib baik xkena muka dia.. Memang kurang ajar la ko ni kan..
Hati aku ni memang panas la.. Aku xtau ko ni jenis cikgu pe..
Xpelah cikgu.. Terima kasih banyak2 la cikgu.. 
Aku rasa ko ni da gila agaknye.. Kena sawan babi ke ko ni?????
Huhuhu.. Teremo lebih pulak Neeya..
Memang sangat sakit hati la.. Pada cikgu2 yang baca entri ni..
Pleaseeeee sangat jauhi la sikap yang xelok ni..
Bayangkan la kalau anak atau adik anda diperlakukan begitu..
Apa perasaan anda??
Sepatutnya anda menjadi teladan yang baik.. Bukan jadi setan..!
Renung2kanlah.. Dan selamat beramal!

Wasalam..

3 comments:

Anonymous said...

knp cikgu 2 mcm 2?teruknya..abes tu adik awk cane?knp xprgi jumpa guru besar je?

Anne Nurain said...

teruknya cikgu tu..
aku pon ikut hangin jgk..
buat malu golongan pendidik je..
lapor je ngan guru besar..

miss.neeya said...

insyaallah kalau bnda ni b'terusan nak lapor guru besar..ksian gak kat ckgu 2..sbb dia ngah prgnant skng..

KLIK SINI

Miss iPod