KLIK SINI

Followers

Thursday, 28 April 2011

PROMOTER LINGUAPHONE BIADAP (PART 2)

Then.. Kami pun pergi la cari map kan.. Sebab kami ni bukan biasa sangat dengan PWTC ni kan.. So.. dah dapat map kami try la cari booth novel2 sebab kami ni kaki novel.. Then, ada la sorang abg tegur kami.. Nampak baik abg ni.. Pakai kopiah.. 

Mr. L: Adik.. Adik.. Student lagi ke da keje?
Miss M: Kami ni student lagi bang..
Mr. L: Study kat mana dik? Amek cos pe?
Aisyah: Kami study kat U*****.. Amek Human Resource..
Mr. L: Oooo.. Adik dah amek MUET? Dapat band brapa?
Miss M: Da amek bang time dip dulu.. dapat Band 3.. Abg ni yang promote LINGUAPHONE 2 ke?
Mr. L: A'ah dik.. 
Miss M: Xpelah bang.. Tadi da ada o...(xdapat habiskan kata2 sebab ada pmpuan dtg mnyampuk)
Madam L: Uihh.. Dah2.. dorang ni xnak belajar Bahasa Inggeris.. Dah2 .. buang masa je.. tadi dorang da...bla..bla..bla...

Abang LINGUAPHONE tadi terus pergi tanpa kata apa2.. Sentap Miss Marsh ngan Aisyah.. Then kami pun cakap2 la sama sendiri.. Agaknya PROMOTER2 LINGUAPHONE ni ramai yang biadap kot.. Kurang ajar.. Kami terus blah dari c2..

Fuhhh.. Kepada sape2 yang baca port ni.. Bukan tujuan Miss Marsh untuk cakap LINGUAPHONE xbagus.. LINGUAPHONE memang bagus untuk korang yang nak belajar Bahasa Inggeris n bahasa2 asing yang lain.. CUMA.. PROMOTER2 mereka kat pesta buku 2 je yang BIADAP.. VERY RUDE..! korang nak jual barang untuk orang belajar BAHASA.. Tapi BAHASA korang??? HANCURRRRRR BERKECAI.. Sangat BIADAP..! korang xlayak pun sebenarnya nak jual mende 2 sedangkan korang sendiri JAHIL BAHASA n XDE BUDI BAHASA..!

BUDI BAHASA BUDAYA KITA.. Ingatlah....!

Wasalam...

4 comments:

tricksrex said...

hoho
sama la
dulu promoter linguphone buat promosi kat pkns
dia tanya muet dapat band berapa
cakap la band 6,teros dia kondem
"takkan la band 6 tapi masuk uitm'
hoiii gitu pulak dah persepsi dorang

missMARSHMALLOW said...

yeke??
uisshhh..truk btl la..
mcm la dorang perfect sgt..
biadap lak 2..!

Anonymous said...

lucky tak masuk kandang jadi kambing!!!i have no comment on the linguaphone programme,but i think its the people selling it kot.i sekarang tengah nak tolong my gf settle hal dengan linguaphone ni la,apa yang u orang tak tau yelah orang yang jual product ni i rasa england pun tak power speaking la,they kaki tipu and take advantage of the situation/innocent student and especially orang susah,survi,ving on ptptn loan,to rob the students more.this was what happened to my gf,she bought the set on installment,tapi,when dah habis bayar the installment,the harimau show the gigi dah,say belum include interest,and if tak bayar,terus ctos.and do u know how much is the interest??$1300 belum include other charges.i'm not happy with this and want to put a stop with these conmen tipu helpless students who betul nak belajar!!!
harimau ni dah salar masuk kambing ni dah,wayang kambing tuk masukan harimau dalam kandang dia sendiri!!!all of you students should stand up for your rights and make a report on them.

miss.neeya said...

really???dasyat jgk dorg ni..penipu besar ni..nsb baik la i xt'jebak..sbb da ada sorg kwn i yg da kna tpu dgn dorg..so..i da amek iktibar..gdluck u..

KLIK SINI

Miss iPod