KLIK SINI

Followers

Wednesday, 20 April 2011

Accident !!!

Salam..

Alhamdulillah.. Syukur pada Allah s.w.t kerana masih memberi peluang untuk 
Miss Marsh bernafas pada hari ini..
Semalam.. Peristiwa paling buruk telah berlaku dalam hidup Miss Marsh..
Bas yang Miss Marsh naik dari Kuala Terengganu ke Shah Alam 
ditimpa kecelakaan.. Syukurlah bas tak terbalik..
Kalau terbalik xtau la apa nasib Miss Marsh n penumpang2 lain..
Semalam.. Actually pagi td.. Miss Marsh tertido dalam bas 2..
Sebenarnya hati ni dapat rasakan ada sesuatu nak berlaku..
Rupanya peristiwa ni la..
Peristiwa ni belaku dalam pukul 3 lebih.. Masa 2 Miss Marsh xsempat nk tengok jam da..
Time 2, Miss Marsh sedang tido.. Tiba2 je rasa bas goyang semacam..
Time 2, Miss Marsh dapat rasakan bas 2 sedang langgar sesuatu..
Bila Miss Marsh bukak mata, semua org tgh panik..
Ada akak kat sebelah Miss Marsh sampai terjatuh..
Allahhuakbar..!!! Hanya 2 je yang terkeluar dari mulut ni..
Bas ni nak terbabas rupanya.. 
Semua orang cemas.. Masa ni Miss Marsh berfikir.. 
Ya Allah.. Ajal aku da sampai ke?? Macam ni ke cara Kau nak cabut nyawa aku..
Alhamdulillah.. Akhirnya bas berhenti jugak..
Semua orang sibuk mencari barang dan kasut yang terpelanting..
Sebab kitaorang nak keluar dari bas.. Masa tu, lampu bas dah xb'fungsi..
Pintu depan bas pun da xboleh bukak dengan kaca2 yang bertaburan di atas lantai..
Nasib baik la HP Miss Marsh ni ada lampu..
Miss Marsh tlg suluhkan kasut dak sbelah Miss Marsh..
Tiba2 dengar abg kat depan Miss Marsh cedera..
Ada sorang akak tlg sapukan ubat n Miss marsh tlg suluhkan lampu kat kaki abg 2..
Lepas2, kitorang sume d'arahkan untuk turun sebab takut kalau2 bas akan
terbakar.. Kitaorang turun melalui pintu kecemasan..
Alhamdulillah.. Nasib baik pintu tu bole d'gunakan..
Lepas Miss Marsh turun.. Xde lain yang Miss Marsh ingat selain mama, abah n adik2..
Terus Miss Marsh call mama bgtau apa yang berlaku.
Sempat jugak la Miss Marsh tgk devider jalan yang bengkok..
Rupanya bas 2 da langgar devider jalan..
Dah turu baru la Miss Marsh tau rupanya kami masih di highway..
Highway apa pun Miss Marsh xtau tapi time 2 belum sampai Karak..
Time Miss Marsh call mama, sempat gak tanya abah..
Abah cakap kat Highway Pantai Timur..
Kami sume d'arahkan untuk ambik beg n tumpang beberapa bas yang berhenti kat c2..
Time 2, Miss Marsh da panik giler smpai xsempat nak tanya apa punca ACCIDENT 2..
Da sampai Shah Alam, Miss Marsh terus cari cab untuk balik umah..
Time 2 la ada sorang pnumpang 1 cab dengan Miss Marsh
 yang rupanya salah sorang pnumpang bas 
yang accident 2..Dak 2 cakap 
PEMANDU BAS SP BUMI MENGANTUK..
2 la punca sebenar accident 2 berlaku (kata dak pmpuan 2 la)..
Sampai sekarang Miss Marsh xtau apa punca sebenarnya kejadian 2..
Tapi apa pun.. Miss Marsh xsalahkan pemandu 2..
Miss Marsh bersyukur sangat2 sebab accident 2 xm'libatkan kematian 
dan Miss Marsh masih diberi peluang untuk bernafas..
Alhamdulillah..

Wasalam

2 comments:

zacky ~786~ said...

ALhamdulillah ..` sume yer selamat... hurm.. pemandu bas skrg nie.. bwk bkn men laju.. takot den.. den sllu blk nek motor.. dari nilai ke JB.. klw ada bas jerr den terus slow dan cuba utk stnby pegang motor kuat2.. klw tak .. mahu tak melayang motor..di buat yerr.. haisshh..

missMARSHMALLOW said...

2 la..tp syukurlah xde kehilangan jiwa berlaku..

KLIK SINI

Miss iPod